Onze Caiques
Op dit moment hebben wij nog enkele jonge en zeer tamme Caiques!
Voor vragen over (vrijblijvend en kosteloos) reserveren of andere informatie, bel, app of mail gerust!
Onze vogels mogen pas naar een nieuw huisje als ze 18 weken oud zijn en geheel zelfstandig. Je ziet bij elke vogel staan per wanneer dit is!
Wij kunnen onverwante (tamme) koppels voor je samenstellen.
Beschikbare vogels:
Pallida Caique
Naam: Storm
Geslacht: Vrouwtje
Mag naar nieuwe huis vanaf: September 2023
*Een Pallida Caique heeft in plaats van een oranje broek en oranje op de kop, geen oranje maar geel. Ze hebben geel op de kop en een compleet gele broek. Dit is een ondersoort van de ‘gewone’ zwartkop Caique.)
Naam: Rico
Geslacht: Mannetje
Mag naar nieuwe huis vanaf: 14 oktober 2023
Naam: Vlinder
Geslacht: Vrouwtje
Mag naar nieuwe huis vanaf: 14 oktober 2023
Naam: Madelief
Geslacht: Vrouwtje
Mag naar nieuwe huis vanaf: 29 oktober 2023
Naam: Ruby
Geslacht: Mannetje
Mag naar nieuwe huis vanaf: 29 oktober 2023
Let op
Onze vogels zijn tamme, gesocialiseerde huisgenoten. Daarom gaan zij ook alleen mee in een degelijke vervoerskooi waar zij beschikking hebben over bakjes met voer en water.
Er moet een stok in het vervoerskooitje zitten. Hieronder staat een foto van een degelijke, geschikte vervoerskooi voor uw Caique.
Mocht u komen zonder degelijke vervoerskooi, dan gaat de vogel niet met u mee.
Er zijn diverse geschikte vervoerskooien te vinden (mocht u ooit met uw vriendje lekker buiten in de tuin willen zitten, of gaat uw vriendje naar de dierenarts of mee op vakantie? Dan heeft u ook een goede reiskooi nodig)
*Zogenoemde lopers (platte reiskisten zonder stok, zijn zelfs op vogelmarkten en tentoonstellingen verboden vanwege de stress die het de vogels oplevert. Wij willen onze vogels een zo goed mogelijke start bij hun nieuwe eigenaren geven. (bron: Regels vogelmarkt Assen, Regels vogelmarkt Apeldoorn)
Enkele links naar geschikte reiskooien:
Een 2e Caique?
We krijgen vaak de vraag of er bij een eerste Caique, die misschien al een aantal jaren oud is, nog een 2e kan worden gezet?
Nou dat kan zeker!
Het hangt wel van een aantal zaken af hoe succesvol dit gaat zijn. Het is belangrijk dat beide vogels sociaal zijn grootgebracht. Wij plaatsen onze jongen altijd bij elkaar zodat ze van elkaar leren en voor de rest van hun leven snappen hoe ze zich horen te gedragen.
Als een van beide vogels niet sociaal is grootgebracht kan het nog steeds lukken, maar zul je veel meer geduld moeten hebben om de vogels aan elkaar te laten wennen. Garanties heb je natuurlijk nooit.
Hoe laat je 2 Caiques aan elkaar wennen?
Wij adviseren om altijd beide vogels te voorzien van een eigen hok dat je dicht bij elkaar zet. Waarom? Nou dan krijgen beide vogels de kans om rustig te eten en te slapen, zonder dat de een de ander lastig valt, of aanvalt en kunnen ze elkaar toch zien en bestuderen.
Vaak is de 2e Caique jonger dan de eerste en geeft de oudste Caique hem dan geen gelegenheid om te eten of slapen, de vogels kunnen elkaar zelfs beschadigen. Dit wil ja natuurlijk voorkomen. Sowieso is het voor een jonge Caique belangrijk om rustig te kunnen eten!
Het is aan te raden om beide vogels op neutraal terrein met elkaar kennis te laten maken, buiten hun kooien. De eerste Caique zal zijn speelgoed en kooi als zijn terrein beschouwen, hier moet je goed op letten.
Speel bijvoorbeeld met beide vogels aan de eettafel of in een andere kamer. Je ziet gauw genoeg of dit goed gaat!
Erna kun je de vogels steeds vaker bij elkaar zetten en zelf goed opletten en kijken hoe ze het samen doen! Een Caique is een zeer sociale vogel en we hebben al onderdeel mogen zijn van veel succesverhalen!
Startpakket
Wij willen onze vogels de allerbeste start in hun nieuwe omgeving geven. Daarom krijg je bij aanschaf van een van onze vogels altijd een startpakket mee. Hierin vindt je alle soorten voer die wij voeren, genoeg om de eerste paar dagen mee door te komen. Hierna kun je overgaan op voer van eigen keuze, of je koopt hetzelfde voer dat wij voeren. Ook krijg je een speelgoed setje mee, het Gendika seks certificaat met geboortedatum, ringnummer en naam en krijg je de mogelijkheid om ons zelfgeschreven boek met tips en tricks te downloaden. Bij elke vogel die naar een nieuw huisje gaat zit ook een blad met tips, geplastificeerd zodat hij water en Caique proef is 😉
Dus in het kort:
- – Papegaaien zaad (Teurlings nr 252)
- – Groot parkieten zaad
- – Walnoten
- – Pijnboompitjes
- – Eivoer
- – Nutribird pellets (P15 versele lage)
- – Speelgoedsetje
- – Gendika Certificaat
- – Blad met Tips
- – Ons zelfgeschreven Caique boek
En dat ziet er dan zo uit ^^
Tamme Koppels
Omdat wij kweken met meerdere koppels kunnen wij onverwante, tamme koppels samenstellen. Onze Caiques hebben een groot binnen en buitenhok, waardoor ze de gelegenheid hebben om met veel andere Caiques te spelen. Hieruit kun je vaak opmaken welke 2 Caiques naar elkaar toetrekken. Op deze manier kunnen wij dus ook een mannetje en vrouwtje, onverwant, samenstellen. Op deze manier zou u in de toekomst zelf nog verder kunnen kweken! (Maar dit hoeft natuurlijk niet. Ze zijn ook erg gezellig als huisdier met z’n tweetjes) Zie hieronder mijn eigen 2 super tamme Caiques, Nemo en Finn:
Al onze vogels zijn door Gendika gesekst en hebben een certificaat en vaste RVS ringen om. Wij zijn lid van de Nederlandse Parkieten sociëteit.
Al onze tamme vogels worden in onze serre (huiskamer) opgevoed en grootgebracht.
Ze zitten tussen onze andere vogels in en blijven zo sociaal, maar worden enorm tam.
Wij bieden ze gevarieerd eten en speelgoed, takken en een ruime kooi.
Ze krijgen aandacht en leren omgaan met mens en andere vogels. Voor ons is het heel belangrijk dat er een wederzijds goed gevoel is voor onze vogels kunnen worden gereserveerd.
We hebben onze vogels voor onze hobby en het aantal jongen is dus altijd beperkt en niet te voorspellen. Zo hebben wij veel tijd voor onze vogels en kunnen we ze alle aandacht en tijd geven die ze nodig hebben.